Hücreli Fan (Aspiratör) Seçimi ve Kullanım Alanları

hücreli aspiratör seçimiHücreli aspiratör seçimi nasıl yapılır? Hücreli fan kullanım alanları nelerdir? Hangi ortamlar da veya iç mekanlarda tercih edilir? sıkça sorulan sorular ve cevaplarını sayfamızda bulabilirsiniz.

Etrafı izole edilerek sızdırmazlık özelliği kazandırılmış bir kabin içerisine fan ünitesinin ve elektrik motorunun kayış kasnak mekanızmasıyla birlikte monte edilerek meydana gelen hücreli aspiratörler daha çok sessizliğin ve dış hava muhalefetinin önem arz ettiği yerlerde tercih edilir.

Hücreli Fan Kullanım Alanları

Bilindiği üzere elektrikli cihazlar, bilhassa pervane mekanizması bulunan havalandırma cihazları (fanlar) aktif konumdayken bulundukları ortama ses, gürültü veya uğultu salarlar. Bu nedenle sessizliğin önem arz ettiği çeşitli işyerleri, alışveriş merkezleri, çalışma ofisleri, kafeteryalar, marketler, hastaneler, yemekhaneler, bankalar, spor salonları, ilköğretim okulları ve üniversiteler, sinema salonları ve toplantı salonları gibi kapalı mekanlar veya ortamlar hücreli aspiratörlerin en ideal kullanım alanları arasında yer alır.

Hücreli sistemli aspiratör ve vantilatörlerin bilinen diğer havalandırma cihazlarından farkı; etrafı izole edilerek sızdırmazlık özelliği kazandırılmış bir kabininin bulunması yani dış hücre yapısının olmasıdır. Fan ünitesi, motor ve dönen pervane kabin içerisi kaldığından cihazın çalışırken çıkardığı absorbe edilmiş olur. Aynı zamanda cihazın iç aksamında bulunan elektrik motoru, kayış ve kasnak mekanızması kabin sayesinde sızdırmazlık kazanır. Cihaz, dış ortamlardan gelebilecek her türlü yağmur, kar, sert rüzgar, toz gibi cihaza zarar verebilecek etkilerden korunmuş olur.

Fiyat/ perfomans bakımından da avantajlıdırlar. Bakım kapakları sayesinde periyodik bakımları rahatlıkla yapılabilir. Büyük kapalı mekanların havalandırma ihtiyacını karşılamak için 1.100 – 75.000 m³/h hava debisi aralığında 7 değişik tipde standart ve seri olarak üretilebilirler. Fonksiyonel yapıları gereği sessiz çalışırlar ve filtreler yardımıyla çalışma alanları genişletilebilir. Böylelikle filtreler takılarak dışarıdan alınan havanın temizlenmesi ve bu temizlenen havanın iç mekana havalandırma kanalları yardımıyla dağıtımı sağlanmış olur.